Billig madras: Spar penge på dine madrasser med disse tips

Billig madras

Det er ikke altid lige let at finde en både god og billig madras. Heldigvis kan man ofte spare betydelige beløb, hvis man undersøger markedet lidt inden sin bestilling.

I denne artikel giver vi dig således vores konkrete tips til at købe en kvalitetsmadras, uden at du behøver tømme pengepungen helt. Læs videre og få hjælp til at gøre en handel, som giver dig meget for pengene, når du køber din nye madras.

Køb billige madrasser (viderestilling til Sengemester.dk) ved at godt holde øje med tilbud og rabatter. Start eksempelvis med at undersøge det store udvalg af madrasser online. Vælg så den rigtige madras for netop dig ved at sammenligne de forskellige typer. Herudover kan du med fordel læse anmeldelser af konkrete modeller for derved at få hjælp til at vælge den bedste.

En god madras skal yde både støtte og komfort, så du kan få en god nats søvn. Vi tilbringer mange timer i vores seng, så det er vigtigt at få det optimale ud af dit køb.

Tips til at spare penge på en ny madras

Et køb af en madras på tilbud kan potentielt spare dig mange penge. Udnyt derfor gerne de fordelagtige priser og tilbud for dermed at få mest mulig værdi for pengene.

Der er en masse forskellige madrastyper i forskellige prisklasser og med forskellige kvaliteter. Derfor er det vigtigt at undersøge markedet grundigt, inden du bestiller.

Springmadrasser med pocket fjedre og/eller bonell fjedre byder typisk på ganske god støtte og komfort. Skummadrasser kan ligeledes være gode – og ofte relativt billige – valg alt afhængig af dine liggepræferencer. Topmadrassen lægges oven på din primære madras og bruges i særdeleshed til at regulere sengens hårdhed til et mere behageligt niveau. 

Også hvis du kigger efter børnemadrasser, er det vigtigt at finde den helt rigtige. Det gælder uanset, om der er tale om en spædbarnsmadras eller en større madras til dit voksende barn.

Køb af en madras på tilbud

Dét at finde en madras på tilbud kan være en smart måde at spare penge på uden at måtte gå for meget på kompromis med kvaliteten. Vær opmærksom på særlige udsalg hvor forhandlere ofte reducerer priserne markant på deres varer; herunder madrasser i høj kvalitet.

Online shopping kan i mange tilfælde give dig adgang til et stort udvalg af billige madrasser. Hold øje med udsalg hos populære butikker, som regelmæssigt tilbyder rabatter på produkterne i deres sortiment.

Ved at købe en madras på tilbud kan du gøre et billigt køb, hvor du samtidig kan nyde godt af god komfort.

Hvordan vælger du den helt rigtige madras til din søvn (boxmadrasser, topmadrasser m.v.)

Der er mange ting, du kan være opmærksom på i vejen mod at finde den bedste madras for din søvn – til en rimelig pris.

Først og fremmest bør du kende til de forskellige former for madrasser. En springmadras eller boxmadras vil eksempelvis kunne give god støtte, mens en topmadras kan tilføje ekstra komfort. En rullemadras er en helt tynd madrastype, som typisk er vaskbar og lægges allerøverst.

Hvis du foretrækker en skummadras, er det vigtigt at vælge en madras med den rigtige type skum for netop dig. Det kunne eksempelvis være latex, memoryskum eller purskum.

I dit valg bør du i særdeleshed også kigge på, hvordan madrassen passer ind i soveværelset og på sengerammen. En ny madras skal ikke alene være komfortabel. Den bør også være holdbar og støtte din krop helt korrekt.

Kend dine madras-præferencer – og sikr den gode nattesøvn

Der er ikke meget ved at købe en billig madras, hvis den ikke passer ordentligt til dig. Du kan finde den perfekte madras for netop dig lettere, hvis du overvejer dine madras-præferencer nærmere. 

I valget af din madras bør du således tage højde for faktorer såsom din foretrukne liggeposition, kropsvægt og eventuelle rygproblemer. Vælg så en madras der matcher sådanne aspekter for derved at sikre en behagelig og støttende nattesøvn.

Overvej i særdeleshed hvilke materialer vil kunne støtte bedst muligt op om din søvn. Et par populære valg kunne være memory foam eller pocketfjedre. Herudover kan også fasthedsniveauet påvirke din søvnkomfort meget. Foretrækker du eksempelvis en blød madras, en medium hård madras eller en meget fast madras? Slutteligt kan antallet af eventuelle komfortzoner også have en stor betydning, ligesom faktorer som allergivenlighed og vendbarhed kan have det.

Vælg en passende størrelse til dine madrasser

Når du vælger en ny madras, skal du naturligvis sikre dig, at den passer til din seng.

En for stor eller for lille madras kan påvirke både søvnkvaliteten i negativ forstand. Størrelsen på din madras bør således matche sengens dimensioner for, at du derved kan undgå en ubehagelig liggeoplevelse.

Når du søger efter den rette madras online eller offline, er det derfor vigtigt at måle din seng korrekt op, så du kan finde den perfekte match. Ens senge og madrasser skal arbejde sammen for at skabe betingelserne for den bedste søvnoplevelse.

I valget af en størrelse kan det være nyttigt at vide, at en standard trekvartmadras måler 120×200 cm eller 140×200 cm, mens en dobbeltmadras som oftest måler 160×200 cm eller 180×200 cm. Herudover findes der enkeltmadrasser, hvor et par af de mest normale mål er 80×200 og 90×200 cm.

Der fås madrasser i flere forskellige størrelser end de allerede nævnte, så du kan finde den helt rigtige madras til dit behov.

Vær opmærksom på holdbarhed og garanti på madrassen

Når du har identificeret den rigtige størrelse til din madras, kan du videre vurdere, hvor holdbar den er. Til dette kan det være fornuftigt at kigge på, om der ydes en garanti ud over det sædvanlige. På den gode madras kan der eksempelvis ydes en 10 års garanti.

Slutteligt er det en god idé at læse anmeldelser og tests. Hermed kan du få et indblik i, hvordan tidligere købere og/eller professionelle anmeldere har vurdere holdbarheden og kvaliteten af forskellige madrasser.